2015 m. Android, iOs pardavimų rezultatai ir IAP

Tikriausiai niekas nebesiginčija, kad „Google Play Store“ programėlių turi gerokai daugiau nei „Apple App store“, kaip ir to fakto, kad android įrenginiai skaičiumi gerokai lenkia Apple gaminius. Deja, jau senokai pastebėta, kad kokybe „Android“ programėlės gerokai nusileidžia ir, kadangi tai yra vienas pagrindinių veiksnių, dėl kurio jūs perkate išmanųjį telefoną – būtent todėl programėlės ir jas kuriančios studijos tampa labai svarbios.

Programuotojai taip pat labiau linkę naują, kokybišką ir turintį didesnį biudžetą nei keli šimtai eurų  produktą, išvystyti „iOs“ platformai, o tik vėliau perkelti į „android“. Aš nekalbu apie šimtus tūkstančių namuose už kavą dirbančių hipsterių, o apie rimtesnes įmones, kurios tam tikslingai skiria savo laiką ir investicijas. Bet pažvelkime į „App Annie 2015“ pateiktą programėlių atsisiuntimo grafiką:

Google-Play-App-Store-downloads

 

Pagal pateiktus duomenis – atsisiuntimai iš Google parduotuvės dvigubai didesni nei iOs. Be, abejo, tam kad mus pasiektų kokybiškas turinys, jo kūrėjai privalo gauti ir atlyginimą. Tačiau pažvelkime į leidėjų pajamas abiejose platformose:

Google-Play-App-Store-revenue

 

Deja, norsi ir „android“ pardavimai kyla, iOs tenkanti pelno dalis vis dar yra gerokai didesnė. Verta pažymėti, jog šioje statistikoje nėra atsižvelgta į 2015 m. aukso gyslą, vadinamuosius IAP (in app purchases) arba mokėjimus, kuriuos vartotojas įvykdo pačioje programoje, čia pelnas skaičiuojamas vien už parduotas programėles.

O kad IAP yra aukso kasyklos, jau įrodyta ir ne kartą, ir tos kasyklos tiek gilios, kad netgi Lietuvoje atsiranda ir tokie straipsniai Galvosūkis: kaip banke dingo pinigai? Pasirodo, „Clash Of Clans“ įmanoma išleisti daugiau nei 5000 Eur realių pinigų. Aš atsimenu tuos laikus, kai mes sakėme kad žaidimai brangūs, tai kaip juos pavadinti dabar?

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.