2014 kinų technologijų naujienos: Rockchip RK3288

Galbūt jūs žinote, o gal ir ne, tačiau kinų technologijos turi savo madas ir ten paprastai visi eina viena kryptimi, o išsišokėlių nėra tiek daug – paprasčiausiai jie ne tokie populiarūs. Tas galioja ir kiniškoms planšetėms ir jų technologijoms.

rk3288 platforma

 

Pvz., 2012 m. didžioji dalis populiariausių planšečių naudojosi Amlogic sukurta mikroschema MX-8726, o gamintojas Ainol buvo tų metų superherojus ir lyderis. 2013 m.,  Amlogic pralaimėjo lenktynes dėl branduolių skaičiaus ir nusilpo, o rinkos lyderio poziciją užsiėmė Rockchip su savo platforma Rk3188, kuri išliko populiaria dar ir 2014 m.

Galbūt ši informacija jums atrodo ir sausoka, bet tai yra esmė visko, kas pasirodo iš Kinijos. Užtenka pažvelgti į specifikacijas ir viskas matosi puikiausiai kaip ant delno. Žinoma, skirtingi gamintojai kartais pažaidžia su smulkiomis detalėmis – wifi moduliais, atminties skaičiumi, kitomis smulkmenomis, tačiau esmė paprastai išlieka ta pati.

Ir kai 2013 m. Rockchip paskelbė apie naują platformą, kilo visai nemažas šurmulys – mat buvo pažadėta ištaisyti prieš tai buvusias klaidas, atsižvelgti į tai, ko trūko anksčiau ir tiesiog.. viskas bus idealu, sakė kinų gamintojai.

Deja, iki pat šios dienos mes žinome ne kažką daugiau nei žinojome prieš metus. Šiame puslapyje dažnai minimas Minix neoficialiai užsiminė, kad gavo platformą ir ją išbandė dar 2013 m. gegužę, tačiau jau metus laiko prie jos dirba, o galo dar nematyti dėl naujų revizijų, programinio kodo keitimo ir spragų lopymo. Kita populiari parduotuvė, geekbuying, užsiminė, kad jau dabar turi kelis pavyzdžius, kurių nenori pateikti į rinką vien dėl to, kad klaidų kiekis yra toks, kokio jie dar nėra matę. Sutikite, tai niekaip neskamba optimistiškai.

Viena iš didžiausių bėdų, kurios buvo paminėtos – tai sistemos perkaitimas. Dar vienas iš gamintoju Ugoos (ne, tai nėra tie keisti batbočiai) pasidalino šia informacija – su papildomu aušinimu ir sistemos turbinimu nuo 1.6 GHz iki 2 Ghz (kas šiaip jau nėra malonu, nes platforma ir turėjo suktis ant 2 Ghz) rezultatai yra visai neprasti.

Be papildomo aušinimo dirbant žemiausiu dažniu antutu testo rezultatai siekia ~38655 taškų, ir įkaista iki 70 C, su papildomu aušinimu ir 2 Ghz – 45226 taškai, kas yra labai geras rezultatas:

ugoos rk3288 antutu 2ghz

 

gražu žiūrėti ar ne?

Deja, panašu, kad dar gali tekti palaukti. Jei tv priedėliai žadami masinėje gamyboje jau nuo rugsėjo, tai planšetėms tikriausiai teks gerokai palūkėti.

 

 

 

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.