2014 kinų technologijų naujienos: Amlogic S802

Keliuose paskutiniuose straipsniuose jau minėjau, kad 2014 metai žadėjo visai neblogų naujienų, kurios, panašu kad nors perversmo ir nepadarys, tačiau bus svarbios, kaip ir 2013 metais pasirodę ir jau standartu tapę keturių branduolių įrenginiai.

Šiuolaikinės kartos kiniški įrenginiai turi dvi didžiausias problemas, kurios išryškėjo einant per krūvas modelių – pirma tai yra lėta vidinė atmintis (internal flash memory), smagiai stabdanti planšečių darbą, o antra – nepakankamai galingas GPU (vaizdo procesorius) kuris tampa tai vadinamu “susiaurėjimu” (bottleneck) bendrame planšetės darbo veržlume. Šiuo metu grafinis procesorius Mali 400, kuris vis dar naudojamas didžiojoje kiniškų planšečių dalyje dar nuo 2012 m. jau yra pasiekęs savo galimybių ribas.

tronsmart vega s89 grotuvas amlogic s802Pirmoji kregždė pranašaujanti technologijų pavasarį tapo AMLogic platforma S802. Kaip sakoma future is now ir su šia platforma jau galite įsigyti ir planšetę Onda V950m ir Tronsmart, Mbox, Minix tv priedėlius (mini pc) kurių jau gali būti ir daugiau nors jie bus tiesiog daugiau ar mažiau tiesiog pervadinti. Jei kalbėtume apie TV priedėlius, šiuo metu jie gaminami trijose skirtinguose korpusuose, dviem skirtingomis pagrindinėmis platformomis (S802 ir S802 B/H) ir bala žino su kiek smulkių skirtingų modifikacijų. Vienas iš kokybiškiausių gamintojų, Minix, nesenai pristatė X8 modelį, kurį žada netrukus pakeisti X8H grotuvu, kurį tikriausiai bent jau šiuo metu labiausiai apsimokės įsigyti.

O štai dabartinis Mbox  (kuris beje, neturi jokio vardo, kaip vienas pigiausių no name produktų) gaminys kiek stabilesnis, apie tai jau daugiau rašiau čia.

amlogic s802

 

Galbūt jau yra turinčių naujos kartos Onda V950m planšetę ir tarp tų, kurie skaito mydroid.lt, man pačiam dar jos laikyti neteko ir tikėtina kad neteks, nes bent jau sprendžiant pagal vartotojų atsiliepimus, Onda šį kartą išleido netgi ne bandomąją versiją, o aplamai pusiau nebaigtą programuoti produktą (ir vėlgi, susiduriame su nekokybiška, lėta flash atmintimi), kuriame galybė klaidų ir prastas suderinamumas.

Dalis gamintojų rinksis naują, bet dar nepopuliarią Rockchip platformą, kuri bent ant popieriaus šiuo metu vis dar atrodo neblogai (apie ją parašysiu netrukus). Tačiau panašu kad naujosios 2014 planšečių kartos pradininkai bus AMLogic, o konkurentai juos pasivys tik 2015 m.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.